Blog Layout

FSMA 204 ומעבר

עבור ארגונים, עסקים ובעלי עניין בשרשרת אספקת המזון, העניין בעקיבות אחר מזון מעולם לא היה חזק יותר. לא רק ששרשרת אספקת המזון העולמית הפכה למורכבת ועצומה להפליא - השנים האחרונות הדגישו את שבריריותה והצדיקו גישה חזקה יותר לניהול הסיכונים הטמונים בה. עם העברת סעיף 204(ד) של חוק המודרניזציה של בטיחות המזון (FSMA 204), ספקים, קמעונאים, סיטונאים ועוד יעמדו בסטנדרטים מחמירים יותר סביב עקיבות טכנולוגית.

 

עקיבות: אז והיום

הרבה לפני FSMA 204, המונח "עקיבות" הופיע לראשונה בשנת 1996 בתקן הבינלאומי ISO 8402 הנוגע לניהול איכות ואבטחת איכות; מקורותיו נמשכים הרבה מעבר למאה ה -20 האחרונה . למעשה, הרישומים המוקדמים ביותר המתעדים את הנוהג להתחקות אחר מקורה של מחלה ממוצר מזון נמשכים עד לשנת 1275 מדיווח כתוב של תומס מוולסינגהם בנוגע להדבקה של כבשה שהובילה להתפרצות מחלה שהשפיעה על אנגליה במשך כמעט 28 שנים. מיותר לציין ששורשי עקרונות העקיבות היו חלק משרשרת אספקת המזון שלנו כבר די הרבה זמן.

עם הזמן, הגישה לעקיבות במערכת האקולוגית של המזון התפתחה (למרבה המזל). מהר קדימה לימינו, תקנות ה-FDA הקיימות משתמשות בגישת "צעד אחד קדימה, צעד אחד אחורה". בגישה זו, עסקי המזון צריכים להיות מסוגלים לזהות את החברות "צעד אחד קדימה", כלומר, שקיבלו את המוצר שלהם, ואת אלו "צעד אחד אחורה", כלומר, שסיפקו להן מיד מוצרים או מרכיבים. אמנם צעד בכיוון הנכון, אך גישה זו הותירה כתמים עיוורים במערכת האקולוגית של המזון ומנעה אופטימיזציה נוספת של תהליכי היזכרות והחזרה של מזון .

FDA FTLעם FSMA 204, ה-FDA מוכן לתת מענה לחלקים הרחבים של שרשרת אספקת המזון שנותרו מחוץ לפעולות רגולטוריות קודמות. הרגולציה החדשה תדרוש מעקב מלא ותחייב גם רישום חזק ונתונים הניתנים להעברה בקלות כדי לאפשר ניהול אחזור יעיל ומהיר יותר. עם זאת, ההיקף מוגבל כעת לתת-קבוצה קטנה של מוצרים הנחשבים לבעלי סיכון גבוה על ידי ה-FDA, כולם נמצאים ברשימת המעקב אחר מזון . עבור חברות הנושאות מוצרים אלו, הצורך הקרוב בפתרון עקיבות ברור. זה אולי נראה כמו מעבר לחברות עם מוצרים או מרכיבים מחוץ ל-FTL, אבל זו רק ההתחלה של המהלך לקראת עקיבות טכנולוגית של כל שרשרת אספקת המזון - מהלך שה-FDA ציין בבירור כיעד הסופי.

עמידה בדרישות הרגולטוריות עם עקיבות טכנולוגית

על מנת לעמוד בתקנות העקיבות שנקבעו ב-FSMA 204, חברות רודפות אחר מגוון רחב של פתרונות טכנולוגיים ואסטרטגיים. למרות שזה עשוי להיראות מושך לשלב פתרון בין טכנולוגיות קיימות שונות או תוספות מודולריות, הקמת פלטפורמה מרכזית, מקור יחיד של אמת, צריכה להיות המטרה הסופית עבור עסקי מזון. בכך תוכלו לאפשר יכולות העומדות בהנחיות הרגולטוריות וגם יוצרות בסיס לבטיחות מזון בת קיימא ואפקטיבית, חוסן שרשרת אספקה ​​וצמיחה עסקית. 

נכשור רפואי משולב AI
By Ronit Sade February 20, 2025
ה-FDA פרסם הנחיות חדשות ומהפכניות לשדרוג מכשירים רפואיים מבוססי בינה מלאכותית (AI) גם לאחר שאושרו לשימוש בשוק. מהי "תוכנית שליטה לשינויים מתוכננים"? כיצד היא מאפשרת חדשנות תוך שמירה על בטיחות? ואיך יצרנים יכולים להפיק את המיטב מהשינוי? גלו את כל הפרטים החשובים על ההנחיות שישנו את פני התחום!
מציגה באופן צבעוני ודינמי את חידושי הטכנולוגיה הרפואית של 2024.
By Ronit Sade February 13, 2025
שנת 2024 הביאה עמה מהפכות ושינויים מרתקים בעולם הטכנולוגיה הרפואית – מרכישות ענק ועד פריצות דרך בבינה מלאכותית ורובוטיקה. במאמר זה נסקור את 10 הסיפורים הגדולים שעיצבו את עתיד התחום, עם תובנות, נתונים וטיפים על מה שמחכה מעבר לפינה. הצטרפו לקריאה!
תמונה שמתארת את תהליך ה-APQP בצורה צבעונית וברורה, כולל חמשת השלבים המרכזיים, עם סמלים וסביבה המשקפת
By Ronit Sade February 6, 2025
"גלה כיצד APQP (תכנון איכות מתקדם) משנה את תעשיות האווירונאוטיקה, החלל והביטחון עם גישה פרואקטיבית לניהול איכות. למדו על חמשת השלבים המרכזיים, יתרונות הכלי, ותפקידו בשיפור איכות ותהליכים מתמשכים. קראו עוד על תקן IAQG 9145 והשפעתו!"
מערכת מים מתקדמת ונקייה במפעל מזון מודרני, המדגישה טכנולוגיה מתקדמת, מקצועיות ובטיחות.
By Ronit Sade January 30, 2025
תחזוקת מפעלים בתעשיית המזון היא הרבה יותר מאשר ניקיון וסידור. זוהי השכבה הראשונה בהגנה על בטיחות המזון, איכות המוצרים ושביעות הרצון של הצרכנים. מפעל שאינו מתוחזק כראוי עלול להוות מקור לזיהומים, לגרום לריקולים יקרים ואפילו לסגירת המתקן.
 מתקן ייצור מזון מודרני ונקי, המדגיש עיצוב היגייני, טכנולוגיה מתקדמת, וסמליות של בטיחות מזון.
By Ronit Sade January 23, 2025
תחזוקה נאותה של מתקני ייצור מזון היא גורם קריטי להבטחת בטיחות המזון, מניעת התפרצויות של מחלות, ושמירה על אמון הצרכנים. במאמר זה, נעמיק בחשיבות ניהול ותכנון מתקני ייצור, נדון בהיבטים כמו עיצוב היגייני, אוורור, ותוכניות תחזוקה, ונציע פתרונות מעשיים לשיפור הבטיחות והיעילות לשנת 2025.
מכשור רפואי מתקדם בשילוב בינה מלאכותית עם גרפיקה דיגיטלית ומראה מקצועי.
By Ronit Sade January 16, 2025
"ה-FDA פרסם הנחיות סופיות לתוכניות בקרה לשינויים מראש (PCCP) עבור תוכנות מבוססות בינה מלאכותית בתעשיות הבריאות. הפוסט שלנו מפרק את ההנחיות המורכבות, מדגיש את השינויים המרכזיים בהשוואה לטיוטה הקודמת, ומסביר כיצד יצרנים בתעשיות המזון, הפרמצבטיקה, והציוד הרפואי יכולים להיערך לשינויים רגולטוריים בשנת 2025.
סביבה מקצועית במעבדה תוך הכנות לביקורת ה-FDA.
By Ronit Sade January 9, 2025
ביקורת ה-FDA יכולה להיות רגע מכריע עבור חברות בתעשיות הפרמצבטיקה, המזון והציוד הרפואי. בפוסט זה נצלול לעומק האסטרטגיות החשובות ביותר להכנה ולהצלחה בביקורות, משלב ההכנה היומיומית ועד לניהול נכון של הביקורת עצמה. תלמדו איך לבנות תוכנית פעולה מסודרת, לנהל חדר בקרה אפקטיבי ולהתמודד עם כל שלב בתהליך הביקורת בצורה מקצועית. אל תפספסו את המדריך השלם שיעזור לכם לשמור על סטנדרטים גבוהים ולעבור כל ביקורת בקלות!
השנה 2025 בצורה בולטת בעיצוב עתידני, יחד עם אלמנטים המייצגים מקצועיות, איכות, וחדשנות בתחום הייעוץ ו
By Ronit Sade January 2, 2025
השנה האזרחית החדשה 2025 מביאה עימה אתגרים והזדמנויות חדשות לתעשיות המזון, הפרמצבטיקה, הציוד הרפואי והתעשייה הכימית. בפוסט הזה, רונית שדה, בעלים ומנכ"לית של רונית שדה יועצים בע"מ, משתפת כיצד תכנון נכון, עמידה בתקנים בינלאומיים והתמודדות עם דרישות רגולציה יכולים להפוך את השנה החדשה לשנה של הישגים יוצאי דופן.
סצנה הממחישה תהליך מבדק פנימי בסביבה משרדית מקצועית.
By Ronit Sade December 26, 2024
איך מבדק פנימי יכול להפוך לכלי עוצמתי לשיפור מתמיד בארגון? בפוסט הזה תגלו מהו מבדק פנימי, איך לתכנן אותו נכון, ומהן הדרכים להפוך אותו מהליך מלחיץ להזדמנות לצמיחה והתייעלות. עם טיפים פרקטיים, דוגמאות מהשטח ותובנות שיסייעו לכם לשפר את תרבות האיכות בארגון שלכם – זהו מדריך שלא תרצו לפספס!
הדמות שלך לבושה בחליפה כתומה, במשרד מודרני עם לוח מצגות המציג מודלים לניתוח סיכונים
By Ronit Sade December 19, 2024
גלה גישה חדשנית לשיפור ניתוח הסיכונים במכשור רפואי! במאמר זה נעמיק בגישת Relational Risk Analysis (ReRA) שמשדרגת את מודל ISO 14971. נבין כיצד ניתן להתמקד במנגנונים המערכתיים במקום רק באירועים בודדים, ונלמד כיצד לשפר את הבטיחות והיעילות של המכשור הרפואי שלך. מאמר חובה לכל מי שעוסק באיכות ורגולציה!
Share by: