החזרות מוצרים בגלל אלרגנים שלא צוינו על התווית עדיין נפוצות, ופוגעות במותגים ומסכנות צרכנים. רק באירופה, יותר מ-650 החזרות קשורות לאלרגנים אירעו ב-2022. עם העלייה בשכיחות האלרגיות למזון, בקרה נאותה על אלרגנים לאורך שרשרת האספקה חיונית יותר מתמיד.
מאמר זה סוקר צעדים מרכזיים שיצרני מזון יכולים לנקוט כדי להפחית את הסיכון להחזרות מוצרים ולבסס אמון צרכנים באמצעות תוכניות משופרות לבקרת אלרגנים.
חנכו צוותים בין-תפקודיים לגבי סיכוני אלרגנים
החזרות הקשורות לאלרגנים לעתים קרובות נובעות משינויים תמימים במתכונים או בתהליכים שנעשו מבלי לשקול באופן מלא את ההשלכות. השיווק עלול להשיק גרסה חדשה של מוצר מבלי לדעת שהיא מכניסה אלרגן חדש. R&D עלולים להחליף מרכיב, ובשוגג להשפיע על ניקוי הציוד.
כדי למנוע בעיות מסוג זה, כל המחלקות המעורבות עם מוצרים צריכות לקבל הדרכה על אלרגנים. הסבירו כיצד התפקיד שלהם משפיע על בקרת אלרגנים והסיכונים הכרוכים בכך. שיווק, R&D, רכש, ייצור וצוותים אחרים צריכים להבין מקורות אלרגנים, חוקי תוויות, מניעת זיהום צולב והאחריות שלהם בתהליך.
ערוצי תקשורת פתוחים מאפשרים דיונים פרואקטיביים סביב מוצרים או שינויים חדשים. עם הודעה מוקדמת ושיתוף פעולה, ניתן ליישם פתרונות שיתמכו בהשקות תוך ניהול אפקטיבי של כל עלייה בסיכוני אלרגנים.
העריכו באופן ביקורתי ושפרו תהליכי תוויות
תוויות שגויות הן הגורם המוביל להחזרות הקשורות לאלרגנים. יש לטפל בניהול תוויות כנקודת בקרה קריטית. מערכות מלאי חייבות להבטיח שימוש רק בתוויות עדכניות ומאושרות. העיצוב צריך לאפשר זיהוי קל של תכולת האלרגנים.
ערכו סקירה מקיפה של נהלי התוויות מהעיצוב ועד לבקרת המלאי. השמידו תוויות מיושנות כך שלא ניתן יהיה לבלבל בינן לבין הגרסאות העדכניות. דרשו בדיקות בעת הכנסת תוויות חדשות. זהו הזדמנויות למנוע שגיאות – האם רקע צבעוני של תוויות יכול לציין אלרגנים שונים הנכללים בהן?
על ידי חיזוק פרואקטיבי של תהליכי התוויות, ניתן להפחית משמעותית את הסיכוי להגעת מוצרים עם תוויות שגויות לצרכנים.
אתגרו פרוטוקולים לאימות עם תרגולות זיהוי
לבדיקות אימות אלרגנים טיפוסיות יש מגבלות בחשיפת פערים בתוכנית. צעדו צעד נוסף קדימה על ידי קיום תרגולות זיהוי או בדיקות אתגר באופן סדיר.
יצרו בכוונה תרחישים שבהם משתמשים בתוויות או מרכיבים לא נכונים והביטו כיצד בקרות התהליך מגיבות. האם התוויות מזוהות במהלך אריזה? האם תוויות לא ברורות מקבלות בירור? האם ניקוי הקו מונע זיהום צולב?
גישה פרואקטיבית זו לבדיקות מזהה חולשות פוטנציאליות כך שניתן ליישם אמצעי מנע, מתוספת בדיקות תוויות ועד התאמות בנהלי מעבר בין מוצרים. אתגור מתמיד של התוכנית בונה עמידות.
טפחו תרבות מודעות לאלרגנים
לתרבות הארגון יש השפעה עצומה, אם כי לעתים קרובות מוזנחת, על בקרת אלרגנים. תרבות עבודה הממוקדת באחריות משותפת לניהול אלרגנים יכולה למנוע פגמים מלחמוק בין הסדקים.
ערכו ראיונות ותצפיות על עובדים כדי להעריך את המצב הנוכחי. זהו פערי ידע או תחומי נוהל שבהם עובדים אינם בטוחים כיצד לפעול אם מתעוררות בעיות.
הדרכה מותאמת אישית והסמכת עובדים לטפל באופן פרואקטיבי בחששות יכולות בהדרגה לעצב תרבות מודעת לאלרגנים. זה מספק שכבת הגנה יקרת ערך נוספת למקרה שבו תהליכים ובקרות נכשלים.
הימנעו מסיכוני אלרגנים
על ידי נקיטת צעדים פרואקטיביים להדקת ניהול האלרגנים, חברות מזון יכולות להפגין את מחויבותן לבטיחות צרכנים והגנה על המותג. שותפות עם יועצים מנוסים יכולה לספק פרספקטיבה חיצונית לזיהוי שיפורים בתוכנית.
עם ערנות ובקרות איתנות, ניתן להפחית באופן משמעותי את הסיכון להחזרה הקשורה לאלרגנים. שמרו על עדכניות מול חוקי תוויות וציפיות בטיחות מתרחבים על ידי הערכה וחיזוק מתמידים של פרוטוקולי האלרגנים שלכם.
למידע נוסף בקרו באתרים הבאים:
תודה רבה, הטופס נשלח בהצלחה
אירעה שגיאה בהזנת הפרטים, אנא נסו שנית
רחוב - הכלנית 26, כפר סבא
טלפון - 054-2277887
פקס - 09-7770139
מייל - ronit@ronitsadeh.com
האתר נבנה ועוצב ע"י חברת קודנט בניית אתרים לעסקים | קידום אורגני