Blog Layout

ISO מחייב ארגונים להתחשב בשינויי אקלים במערכת ניהול האיכות

מבוא ארגון התקינה הבינלאומי (ISO) הכניס לאחרונה דרישות חדשות המחייבות ארגונים הרשומים תחת תקני הניהול של ISO (MSS) להתחשב בהשפעות של שינויי האקלים בעת תכנון ויישום מערכות הניהול שלהם. מהלך זה מדגיש את החשיבות ההולכת וגוברת של קיימות וניהול סביבתי בהקשר העסקי. מדוע ISO מחייב התייחסות לשינויי אקלים? שינויי האקלים מהווים אתגר חסר תקדים עבור העולם, עם השפעות מרחיקות לכת על הסביבה, החברה והכלכלה. ארגונים ממלאים תפקיד מרכזי בהתמודדות עם האתגר, ולכן חשוב שישקלו את ההשפעות של שינויי האקלים בכל היבטי פעילותם. על ידי הכללת התייחסות לשינויי האקלים בתקני ISO, הארגון שולח מסר ברור שעסקים חייבים לקחת אחריות ולפעול להפחתת ההשפעה שלהם על הסביבה. הדרישות החדשות של ISO החל מה-1 בפברואר 2024, ארגונים נדרשים להוסיף שתי הצהרות חדשות לרישום הנוכחי שלהם על-פי הדרישות החדשות של ISO: 1. נוסף משפט לסעיף 4.1: "הארגון יקבע האם שינויי האקלים הינם נושא רלוונטי." 2. הוספת הערה לסעיף 4.2: "שותפים רלוונטיים עשויים להטיל דרישות הקשורות לשינויי האקלים." הדרישות החדשות מתייחסות לכל תקני הניהול של ISO הדורשים בחינת תהליכי ניטור, כולל ISO 9001, 14001, 22001, 22301, 27001, 45001, 50001 ועוד. כיצד ארגונים יכולים להתחשב בשינויי אקלים במערכת ניהול האיכות? הנה כמה דרכים בהן ארגונים יכולים להתייחס לשינויי אקלים במערכת ניהול האיכות שלהם: 1. ביצוע הערכת סיכונים והזדמנויות הקשורים לשינויי האקלים 2. קביעת יעדים ומטרות להפחתת הפליטות ושיפור הביצועים הסביבתיים 3. פיתוח מוצרים ושירותים ידידותיים לסביבה 4. אופטימיזציה של תהליכים לצמצום פסולת וצריכת משאבים 5. שיתוף פעולה עם ספקים ושותפים עסקיים לקידום הקיימות בשרשרת האספקה 6. הגברת מודעות העובדים והכשרתם בנושאי קיימות יישום גישה מערכתית המשלבת שינויי אקלים במערכת ניהול האיכות יאפשר לארגונים לזהות ולנהל סיכונים והזדמנויות, לשפר את הביצועים שלהם ולבלוט כמובילים בתחום הקיימות. הגדרת "שינויי האקלים" על-ידי ISO אחד הנושאים המורכבים במסמך הוא הגדרת "שינויי האקלים" על-ידי ISO. ההגדרה מתייחסת לשינוי באקלים שנמשך לאורך זמן, ויכול לנבוע מתהליכים טבעיים, מערכתיים, או חיצוניים כגון שינויים במערכת השמש, התפרצויות הרי געש ושינויים מעשה ידי אדם. השפעות על מערכות ניהול ארגוניות לאור הדרישות החדשות, מנהלי ארגונים נדרשים להבין את השפעתן על מערכות הניהול הארגוניות ולהתכונן לשאלות שיישאלו במהלך ביקורות רישום. כמו כן, יתכנו דרישות חדשות מצד לקוחות להוספת תקנים נוספים כחלק מתהליך ההזמנה. פרסומים רלוונטיים של ISO ISO פרסמה מספר מסמכים חינמיים המתארים כיצד הארגון פועל בשיתוף עם רשויות ברחבי העולם לקידום ההתמודדות עם שינויי האקלים. התעדכנות במסמכים אלו חיונית להיערכות לדיונים עם רוכשים וגורמים רגולטוריים.

  חשיבות הציות לדרישות החדשות עמידה בדרישות החדשות של ISO בנוגע לשינויי אקלים היא הכרחית עבור ארגונים המעוניינים לשמור על תקינותם ולהפגין מחויבות לקיימות בפני רוכשים ורשויות רגולטוריות ברחבי העולם. סיכום הכללת התייחסות לשינויי האקלים כדרישה בתקני ISO היא התפתחות משמעותית המשקפת את ההכרה בחשיבותה ההולכת וגדלה של קיימות בסביבה העסקית. על ידי שילוב שיקולי שינויי אקלים במערכת ניהול האיכות, ארגונים יכולים לתרום באופן משמעותי למאבק בשינויי האקלים תוך שיפור הביצועים והתחרותיות שלהם. ארגונים חייבים להבין את הדרישות החדשות, להתאים את מערכות הניהול שלהם, ולהיערך לאימות הציות שלהם. אימוץ גישה פרואקטיבית זו לא רק יסייע לארגונים לעמוד בתקנים, אלא גם יאפשר להם להפגין מנהיגות בתחום הקיימות ולהתמודד טוב יותר עם האתגרים והסיכונים הנובעים משינויי האקלים. זוהי לא רק הכרח לעתיד כדור הארץ, אלא גם הזדמנות עבור ארגונים להוביל את הדרך לעבר עתיד בר-קיימא.

נכשור רפואי משולב AI
By Ronit Sade February 20, 2025
ה-FDA פרסם הנחיות חדשות ומהפכניות לשדרוג מכשירים רפואיים מבוססי בינה מלאכותית (AI) גם לאחר שאושרו לשימוש בשוק. מהי "תוכנית שליטה לשינויים מתוכננים"? כיצד היא מאפשרת חדשנות תוך שמירה על בטיחות? ואיך יצרנים יכולים להפיק את המיטב מהשינוי? גלו את כל הפרטים החשובים על ההנחיות שישנו את פני התחום!
מציגה באופן צבעוני ודינמי את חידושי הטכנולוגיה הרפואית של 2024.
By Ronit Sade February 13, 2025
שנת 2024 הביאה עמה מהפכות ושינויים מרתקים בעולם הטכנולוגיה הרפואית – מרכישות ענק ועד פריצות דרך בבינה מלאכותית ורובוטיקה. במאמר זה נסקור את 10 הסיפורים הגדולים שעיצבו את עתיד התחום, עם תובנות, נתונים וטיפים על מה שמחכה מעבר לפינה. הצטרפו לקריאה!
תמונה שמתארת את תהליך ה-APQP בצורה צבעונית וברורה, כולל חמשת השלבים המרכזיים, עם סמלים וסביבה המשקפת
By Ronit Sade February 6, 2025
"גלה כיצד APQP (תכנון איכות מתקדם) משנה את תעשיות האווירונאוטיקה, החלל והביטחון עם גישה פרואקטיבית לניהול איכות. למדו על חמשת השלבים המרכזיים, יתרונות הכלי, ותפקידו בשיפור איכות ותהליכים מתמשכים. קראו עוד על תקן IAQG 9145 והשפעתו!"
מערכת מים מתקדמת ונקייה במפעל מזון מודרני, המדגישה טכנולוגיה מתקדמת, מקצועיות ובטיחות.
By Ronit Sade January 30, 2025
תחזוקת מפעלים בתעשיית המזון היא הרבה יותר מאשר ניקיון וסידור. זוהי השכבה הראשונה בהגנה על בטיחות המזון, איכות המוצרים ושביעות הרצון של הצרכנים. מפעל שאינו מתוחזק כראוי עלול להוות מקור לזיהומים, לגרום לריקולים יקרים ואפילו לסגירת המתקן.
 מתקן ייצור מזון מודרני ונקי, המדגיש עיצוב היגייני, טכנולוגיה מתקדמת, וסמליות של בטיחות מזון.
By Ronit Sade January 23, 2025
תחזוקה נאותה של מתקני ייצור מזון היא גורם קריטי להבטחת בטיחות המזון, מניעת התפרצויות של מחלות, ושמירה על אמון הצרכנים. במאמר זה, נעמיק בחשיבות ניהול ותכנון מתקני ייצור, נדון בהיבטים כמו עיצוב היגייני, אוורור, ותוכניות תחזוקה, ונציע פתרונות מעשיים לשיפור הבטיחות והיעילות לשנת 2025.
מכשור רפואי מתקדם בשילוב בינה מלאכותית עם גרפיקה דיגיטלית ומראה מקצועי.
By Ronit Sade January 16, 2025
"ה-FDA פרסם הנחיות סופיות לתוכניות בקרה לשינויים מראש (PCCP) עבור תוכנות מבוססות בינה מלאכותית בתעשיות הבריאות. הפוסט שלנו מפרק את ההנחיות המורכבות, מדגיש את השינויים המרכזיים בהשוואה לטיוטה הקודמת, ומסביר כיצד יצרנים בתעשיות המזון, הפרמצבטיקה, והציוד הרפואי יכולים להיערך לשינויים רגולטוריים בשנת 2025.
סביבה מקצועית במעבדה תוך הכנות לביקורת ה-FDA.
By Ronit Sade January 9, 2025
ביקורת ה-FDA יכולה להיות רגע מכריע עבור חברות בתעשיות הפרמצבטיקה, המזון והציוד הרפואי. בפוסט זה נצלול לעומק האסטרטגיות החשובות ביותר להכנה ולהצלחה בביקורות, משלב ההכנה היומיומית ועד לניהול נכון של הביקורת עצמה. תלמדו איך לבנות תוכנית פעולה מסודרת, לנהל חדר בקרה אפקטיבי ולהתמודד עם כל שלב בתהליך הביקורת בצורה מקצועית. אל תפספסו את המדריך השלם שיעזור לכם לשמור על סטנדרטים גבוהים ולעבור כל ביקורת בקלות!
השנה 2025 בצורה בולטת בעיצוב עתידני, יחד עם אלמנטים המייצגים מקצועיות, איכות, וחדשנות בתחום הייעוץ ו
By Ronit Sade January 2, 2025
השנה האזרחית החדשה 2025 מביאה עימה אתגרים והזדמנויות חדשות לתעשיות המזון, הפרמצבטיקה, הציוד הרפואי והתעשייה הכימית. בפוסט הזה, רונית שדה, בעלים ומנכ"לית של רונית שדה יועצים בע"מ, משתפת כיצד תכנון נכון, עמידה בתקנים בינלאומיים והתמודדות עם דרישות רגולציה יכולים להפוך את השנה החדשה לשנה של הישגים יוצאי דופן.
סצנה הממחישה תהליך מבדק פנימי בסביבה משרדית מקצועית.
By Ronit Sade December 26, 2024
איך מבדק פנימי יכול להפוך לכלי עוצמתי לשיפור מתמיד בארגון? בפוסט הזה תגלו מהו מבדק פנימי, איך לתכנן אותו נכון, ומהן הדרכים להפוך אותו מהליך מלחיץ להזדמנות לצמיחה והתייעלות. עם טיפים פרקטיים, דוגמאות מהשטח ותובנות שיסייעו לכם לשפר את תרבות האיכות בארגון שלכם – זהו מדריך שלא תרצו לפספס!
הדמות שלך לבושה בחליפה כתומה, במשרד מודרני עם לוח מצגות המציג מודלים לניתוח סיכונים
By Ronit Sade December 19, 2024
גלה גישה חדשנית לשיפור ניתוח הסיכונים במכשור רפואי! במאמר זה נעמיק בגישת Relational Risk Analysis (ReRA) שמשדרגת את מודל ISO 14971. נבין כיצד ניתן להתמקד במנגנונים המערכתיים במקום רק באירועים בודדים, ונלמד כיצד לשפר את הבטיחות והיעילות של המכשור הרפואי שלך. מאמר חובה לכל מי שעוסק באיכות ורגולציה!
Share by: