מיתוס מס' 1: אם שרדת אירוע אחד, אתה מוכן לכל אירוע.
המיתוס הזה גדל מאז מגפת COVID-19. חברות רבות שעברו את השנה הראשונה של COVID במצב סביר הפכו בטוחים יתר בעצמם. הם חושבים שבגלל שהם ניהלו את ההתקופה בצורה סבירה, הם מוכנים לכל דבר. זה לא נכון . מגפה היא רק אחד מסוגים רבים של אירוע שעשוי להשפיע על הארגון שלך. רק בגלל שעברת אירוע מגפה לא אומר שאתה מוכן למשבר מוניטין, מתקפת סייבר, הפסקת חשמל אזורית או מחסור במשאבי אנוש. אירועים אלה ישפיעו על הארגון שלך בדרכים שונות מאוד מאשר COVID . להניח שבגלל שעברת את COVID, אתה מוכן לכל דבר זו טעות.
מיתוס מס' 2: אם התיעוד שלך מספיק טוב למבקרים, אז הוא מספיק טוב לכולם.
רואי חשבון ורגולטורים מכים פחד בליבם של כולם. זה טבעי להניח שאם התיעוד הוא מספיק טוב עבורם, זה חייב להיות מספיק טוב עבור תוכנית BC שלך. עם זאת, רואי חשבון ורגולטורים מחפשים דברים שונים מהצורך בתיעוד תוכנית BC.
מיתוס מס' 3: מקצוענים אמיתיים לא צריכים תיעוד.
חברות רבות הצליחו לעבור את השנה הראשונה של COVID ללא היתרון של תיעוד BCM. הם הצליחו להבין את זה. זה הוביל כמה אנשים למסקנה כי מקצוענים אמיתיים לא צריכים תיעוד. זוהי דוגמה לאנשים שחווים מזל ולומדים את הלקח הלא נכון. שווה ערך בחיים הרגילים יהיה אם מישהו יזכה בסכום השווה למשכורת השבועית שלו בהגרלה ויחליט להתפטר מעבודתו ולהשלים את ההכנסה האבודה על ידי משחק בלוטו כל שבוע. אם עברת את המגפה או משבר אחר מבלי שיהיה לך תוכנית הבראה כתובה, מזל טוב. כל חברה עדיין זקוקה לרמה מתאימה של תיעוד BCM.
מיתוס מס' 4: התיעוד שלך חייב להיות חסין אידיוטים.
בדיוק כמו שיש אנשים שחושבים שהם לא צריכים שום תיעוד BCM, אחרים חושבים שהם צריכים יותר ממה שהם באמת צריכים. האנשים האלה לעתים קרובות טועים בהנחה שהתוכניות שלהם צריכות להיות מפורטות שכל אדם יוכל להטמיע אותן. זה לא כך . התוכניות שלך צריכות להיכתב ברמת פירוט מתאימה שהן יכולות להיכנס לתוקף על ידי מישהו בעל ידע בתחום.
מיתוס מס' 5 : אם אתה עושה את זה כל יום, אתה יכול לעשות את זה במקרה חירום.
רק בגלל שאתה עושה את זה כל יום, זה לא אומר שאתה תוכל לעשות את זה במקרה חירום. רופא משפחה ורופא בחדר מיון הם שניהם רופאים, אבל זה דורש הכשרה מיוחדת להיות רופא חדר מיון. זה אותו הדבר עם תגובה למצבי חירום בארגון. לפי ההגדרה, מצב חירום הוא כאשר הפתרונות היומיומיים לא עובדים. פעולות שיש לבצע עשויות להיות שונות עקב דברים כמו בעיות גישה, צרכים של אנשים ספציפיים או השפעות חיצוניות. זו לא עבודה רגילה. יש להתבסס מראש על דרכים לעקיפת הבעיה עבור פונקציות קריטיות, ויש לאמן אנשים לבצע אותן.
מיתוס מס ' 6: אתה תמיד יכול להבין את זה באוטומט.
מנהיגים עסקיים רבים מאמינים ביכולת של הצוות שלהם להתמודד עם אירועי המשכיות עסקית על אוטומט. זוהי אחת הסיבות הנפוצות ביותר שמנהלים לא רוצים להשקיע זמן ומשאבים בתכנון BC. והעובדה היא, שכמעט בכל מקרה, המנהלים האלה היו צודקים —אם הזמן לא היה גורם. רוב הארגונים מסוגלים בסופו של דבר לאלתר דרכים לעקיפת הבעיה ולהשוות את המערכות שלהם גם בהיעדר תוכנית BCM טובה. עם זאת, זמן הוא גורם. ככל שתהליך או יישום ארוכים יותר, כך ההשפעה על הארגון גדולה יותר. תכנון והכשרה של BCM חוסכים זמן, כסף, ועוד. זו הסיבה שהרעיון ש"אתה תמיד יכול להבין את זה " הוא מיתוס. אם לוקח לך שבועיים לאלתר פתרון להשארת החברה שלך, ייתכן שתגלה בסוף הזמן הזה שלא נשארה לך הרבה מהחברה.
מיתוס מס' 7: קל לחזות כמה זמן הדברים ייקחו.
מתרגלי BCM רבים בטוחים ביכולתם לחזות כמה זמן יקחו שלבי התאוששות שונים. עם זאת, רוב האנשים נוטים להפריז בהערכת המיומנות שלהם בהקשר זה ולזלזל בכמה זמן יהיה צורך. זה נפוץ עבור אנשים להניח כי התרחיש הטוב ביותר יתממש ובנוחות לשכוח את התרחיש הגרוע ביותר. יתרה מזאת, להערכת משך הזמן שלוקח לפעילות, רוב האנשים לא לוקחים בחשבון את הזמן שלוקח לארגון להגיע להחלטות. שלב מוסתר זה הוא לעתים קרובות הארוך ביותר.
מיתוס מס' 8: אם נוכל להתאושש בזמן סביר, אנחנו במצב טוב.
אולי פעם, התאוששות בזמן סביר היוותה עדות לביצועים נאותים. זה כבר לא המקרה. בשנים האחרונות, התברנו לחברה על צורך מיידי של פונקציות מסוימות .
מיתוס מס' 9: הכל חייב להיות זמין באופן מיידי.
זה הצד ההפוך למיתוס הקודם. יש אנשים שמניחים בטעות שהכל חייב להיות זמין כל הזמן. זה מאוד יקר לנסות להשיג את זה, וזה לא הכרחי. פונקציות מסוימות צריכות להיות זמינות באופן מיידי, קרוב לוודאי שלא כולן. ודא שאתה מבין מה באמת נחוץ הן מצורך עסקי פונקציונלי והן מיחסי תלות משויכים. האידיאל הוא להבין את החשיבות היחסית של הפונקציות והתהליכים השונים שלך ולספק את כמות ההגנה המתאימה לכל אחד מהם.
תודה רבה, הטופס נשלח בהצלחה
אירעה שגיאה בהזנת הפרטים, אנא נסו שנית
רחוב - הכלנית 26, כפר סבא
טלפון - 054-2277887
פקס - 09-7770139
מייל - ronit@ronitsadeh.com
האתר נבנה ועוצב ע"י חברת קודנט בניית אתרים לעסקים | קידום אורגני